Ár: 18 000 Ft
Időpont: 2018. január 13., szombat
2018.01.13. (szombat) 10:00-15:00 és 2018.01.20. (szombat) 10:00-15:00
Az indiai konyha a világ legváltozatosabb és legízletesebb főzési hagyománya. A tanfolyamunk során a résztvevők megismerkednek az ájurvéda tanításaival, az indiai gasztronómia hagyományával, az alapvető fűszerekkel és hatásaikkal, valamint az erőszakmentes vega életmód alapelveivel és gyakorlatával. Megtanulják a hagyományos főzési technikákat, a fűszerezés alapelveit valamint a tipikus indiai fogások receptjeit és elkészítési módjait. Jegyzetet biztosítunk!

Elkészített ételek:
  • egzotikus előételek
  • szabdzsik (zöldséges főételek)
  • különleges rizsek
  • csatnik (édes-csípős szószok)
  • csemegék
  • lepénykenyerek
  • édességek
  • aromás italok
A tanfolyamon elsajátított tudás elegendő lesz ahhoz, hogy indiai szakácskönyvekből sikeresen 
főzzünk valamint bátrakká és kreatívakká váljunk a keleti ízek elővarázslása terén, bármely otthon talált alapanyagból is!
A megadott alapreceptek tetszés szerint, szinte a végtelenségig variálhatók a szezonnak, az igényeknek és a pénztárcának megfelelően. 
Az elsajátított ismeretek segítségével könnyen és gyorsan elkészíthető, egészséges ételeket tehetünk az asztalra. A tanfolyamon bepillantunk a táplálkozás kultúrájába és jógájába is.

Az oktatás tematikája: mindkét alkalommal egy teljes és új menüsort készítünk, melyen keresztül a résztvevők megtanulják az elméletet, a konyhatechnikai eljárásokat és az alapfogásokat.
Minden alkalommal készítünk „tízórait” és egy több fogásos ebédet is. A közös étkezések során minden felemrülő kérdésre választ kapsz :)

Alapelvünk az ahimsza, azaz az  erőszakmentesség, ennek függvényében igyekszünk minden alapanyagot beszerezni.

Tarts velünk egy kulináris kalandozásra! Garantáltan felejthetetlen élmény lesz! 

A tanfolyam minimum 6 fő jelentkezése esetén indul!

Helyszín: Lélek Palotája, Budapest 1039. Lehel utca 15-17. 
További információ: Szakács Beáta  +36/30-978-3669